¿ESTUVO FRAGA IMPLICADO EN “MONTEJURRA-1976”? ¿CUÁLES FUERON SUS RELACIONES CON LA CORONA? ¿QUÉ HA SIDO DE LA “FAMILIA REAL” CARLISTA?

¿Qué tuvo que ver Fraga con los oscuros hechos de Montejurra en 1976?

HEMOS PUBLICADO EN EL DIARIO CATALÁN ARA (21/I/2012) un artículo que -con motivo de la muerte de Fraga- reconstruye sus vínculos con el príncipe Juan Carlos I y analizaba su implicación en los hechos de Montejurra, que ya hemos tratado en este blog en dos ocasiones (1 y 2). Asimismo, explica cómo se desarrolló la pugna de la familia real carlista por la Corona bajo el franquismo y cuál es la situació legal de la “familia real” carlista en la actualidad.

*****

Manuel Fraga i la corona: la contrahistòria

Manuel Fraga va empènyer Joan Carles I a la corona apartant els rivals carlins. Els fets de Montejurra (Navarra) mai s’han acabat de conèixer a fons

 

El rei Joan Carles i Manuel FragaEl rei Joan Carles i Manuel Fraga EFE

Un dels episodis més foscos de la Transició va succeir quan Manuel Fraga era ministre de Governació: els fets de Montejurra del 9 de maig de 1976. Aquell dia se celebrava a Navarra la concentració carlina anual. En el seu decurs es van enfrontar seguidors del Partit Carlí (PC), que liderava el príncep Carles-Hug de Borbó Parma, i els d’un contingent carlí d’ultradreta acabdillat pel seu germà petit, Sixt-Enric. Davant la passivitat de la Guàrdia Civil, l’episodi es va saldar amb dos morts del PC i 30 ferits, i mai es va clarificar: els 11 volums del sumari es van extraviar.

Fraga sempre va negar que conegués els fets i que hi intervingués, ja que es trobava fora d’Espanya. Però hi ha proves que demostren que la reacció de les forces de l’ordre podria haver estar ordida per apartar l’alternativa dinàstica al que seria el rei Joan Carles I. Carles-Hug de Borbó va presentar credencials per ser nomenat successor de Franco: era catòlic, major de 30 anys i venia d’estirp règia…
Ara Premium

Ara Premium

3 CONTINGUTS GRATUÏTS CADA DIA

Registreu-vos i accediu als continguts exclusius de l’ARA. Si ja esteu registrats, inicieu sessió.

Los comentarios están cerrados.